CrossFit en gewone sportschool
CrossFit veroverde de fitnessscene rond 2010 stormenderhand, met duizenden aangesloten sportscholen (of “boxen”) die in de daaropvolgende jaren over de hele wereld opdoken. Geadverteerd als “de sport van fitness”, draait CrossFit om drie kernprincipes: constante variatie, functionele beweging en hoge inspanningsintensiteit.

Verschillen tussen CrossFit versus een reguliere sportschooltraining
Je vraagt je misschien af: “Wat onderscheidt CrossFit van een meer traditionele stijl van krachttraining?” Er zijn tal van verschillen waarmee u rekening moet houden wanneer u probeert erachter te komen welke het meest geschikt voor u is.

Belangrijkste verschillen
De principes van CrossFit creƫren een heel ander raamwerk voor training. CrossFit is gedeeltelijk gemaakt om eerstehulpverleners (d.w.z. politieagenten, brandweerlieden, enz.) te helpen meer in het algemeen voorbereid te zijn op de fysieke elementen van hun werk.

Dienovereenkomstig omvat CrossFit naast het heffen van gewichten vele andere trainingsmodaliteiten, waaronder hardlopen, klimmen, gooien en meer. Deze verschillende vormen van lichaamsbeweging worden vervolgens gegroepeerd in wat bekend staat als een WOD of de Workout of the Day.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *